Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

To 8-0 επί της ΑΕΚ.

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες σε έκταση σκορ του ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ είναι το 8-0 επί της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα είναι και η μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία της ΑΕΚ.
(σε επόμενη ανάρτηση θα παρουσιαστούν όλες οι μεγαλύτερες σε σκορ νίκες της ομάδας)


Έγινε στις 30 Μαΐου του 1926 , στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Α΄κατηγορίας της ΕΠΣΑ.

Αν και βρισκόμαστε σε μια εποχή που είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν  ακόμα και τα αποτελέσματα των αγώνων για το συγκεκριμένο παιχνίδι βρήκα την αναλυτική περιγραφή του και μάλιστα σε πολιτική εφημερίδα.

Απολαύστε το δημοσίευμα της  εφημερίδας "Σκριπ" (1/6/1926) : 

H παρελθούσα Κυριακή μάς παρουσίασε, την αναμενόμενη άλλως τε, μεγάλην έκπληξιν από τον καλόν αθλητικόν σύλλογον "Αθηναϊκόν", εις τον αγώνα τόν εναντίον της "Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως".

Την 6 μ.μ. μετά καθυστέρησιν τριάκοντα λεπτών οφειλομένην εις την ομάδα της "Εν. Κωνσταντινουπόλεως" ήρχισεν ο αγών με διαιτητήν τον κ. Ρουμπέσην.

Κατ΄αρχάς το παιχνίδι παρουσίασε και τας δύο ομάδας ισοπάλους, αλλ΄εις τα 20΄ λεπτά κατά μίαν ωραίαν κεφαλιάν του κυνηγού του "Αθηναϊκού" Κουλοπούλου γίνεται το πρώτον τέρμα εις βάρος της "Ενώσεως Κωνσταντινουπόλεως". Το πρώτον επακολουθεί το δεύτερον από τον μέσον Καγγελάρην με ένα υπέροχον σουτ και το τρίτον από τον έξω αριστερόν Ψαρρόν, οπότε και λήγει το πρώτον ημίχρονον 3 τέρματα υπέρ του "Αθηναϊκού" έναντι 0.

Επαναληφθέντος του αγώνος μετά 5λεπτον διακοπήν οι της "Ενώσεως" προσπαθούν να επανακτήσουν την ήδη απολεσθείσαν ψυχραιμία των και πλήρεις ορμής έπειτα από μία ωραίαν κατεβασιάν ο μέσος δεξιός της "Ενώσεως" εξαποστέλλει με έναν ωραίον σουτ την σφαίρα προς το τέρμα αλλά , ο εκεί ευρισκόμενος τερματοφύλαξ του "Αθηναϊκού" με μιαν έξοχον απόκρουσιν την επαναστέλλει εις τα σέντερ. Ο Γιάννακας του "Αθηναϊκού" αρπάζει την σφαίραν και μόνος κατέρχεται προς το τέρμα της "εκκινήσεως" και με ένα υπέροχον σουτ σημειώνει το τέταρτον εις βάρος της "Ενώσεως" τέρμα.

Η σφαίρα τίθεται πάλιν εις το μέσον αλλ΄ο αγών έχει ήδη κριθή. Επακολουθεί ένα τέρμα εις βάρος (σημ:προφανώς εννοεί υπέρ) του "Αθηναϊκού" οφειλόμενον εις τον παίκτην της "Ενώσεως" Αρμάον, έτερον εις τον μέσον αριστερά του Αθηναϊκού" Μπασιάν και άλλα δυο οφειλόμενα εις την γενικώς υπέροχον γραμμήν του " Αθηναϊκού".


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου